Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Rood-witlofsalade met quinoa, skrei, biet en gekaramelliseerde sjalot

Vis

  • Totale tijd minuten
Crisp 2024 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks sjalot
  • 4 stuks gekleurde bietjes
  • 2 stronkje witlof
  • 2 stronkje roodlof
  • 4 stuks skrei filet

In Huis

  • boter en olie om te bakken
  • kneepje citroensap (mag uit een flesje)
  • 400 gram kikkererwten
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 tl cayennepoeder
  • 200 gram quinoa
  • 2 teen(tje) knoflook
  • 1 tl zout
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 2 el balsamico-azijn
  • 2 tl mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snij de sjalot in dunne halve ringen. Verwarm een klont boter en wat olie in een koekenpan en fruit zachtjes (hoe langer, hoe lekkerder). Voeg wat zout toe.
  3. Schil de bietjes en snij in dunne partjes. Meng met olie, een kneepje citroen, peper en zout en leg aan 1 kant van een met bakpapier beklede bakplaat (de kikkererwten komen er nog naast). Schuif alvast in de oven.
  4. Laat de kikkererwten uitlekken. Meng met de olie, paprika- en cayennepeper en zout. Leg naast de bietjes op de bakplaat en bak nog 20-25 minuten in de oven. Schep na 10 minuten om. Haal uit de oven als de kikkererwten goudbruin en knapperig zijn. De biet mag een beetje een bite houden.
  5. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Doe de sjalot in een bakje en verwarm wat nieuwe olie in de pan. Snij de witlof en roodlof in kwarten. Laat het kontje zitten zodat ze niet uit elkaar vallen. Bak stevig aan op de snijkanten (zie tip). Zet na ca. 5 minuten het vuur zacht en bak zachtjes verder.
  7. Verwarm olie in een koekenpan. Dep de filetjes droog en kruid met zout en peper. Bak ca. 4 minuten op de huidkant en nog ca. 2 minuten op de filetkant.
  8. Maak de knoflook-balsamico vinaigrette. Pers de knoflook in een schaaltje en druk het zout (1 tl bij 4p!) er met een lepeltje doorheen. Meng met de olijfolie extra vierge, balsamicoazijn en mosterd en breng op smaak met peper.
  9. Meng de groenten en kikkererwten uit de oven samen met de gekaramelliseerde sjalot en quinoa in een grote kom of op een grote schaal. Meng de dressing erdoor. Serveer met de skrei er op.
  10. kook je voor 4p? Bak dan in delen of snij in ringen en doe tegelijk in de pan.