Skip to main content

Roodlofstamppot met champignons en gerookte buffelmozzarella uit de oven

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 gram Nicola aardappelen
  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 bol gerookte buffelmozzarella
  • 2 stuks roodlof

In Huis

  • om te besprenkelen olijfolie
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klontje boter
  • 1 scheutje room
  • 1 el peterselie (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de grill erbij aan.
  2. Zet een pan met water en zout op het vuur voor de aardappels.
  3. Schil de aardappelen, snij ze in gelijke stukken. Doe ze bij het water als het kookt en kook gaar in ca. 15 min.
  4. Haal de steeltjes van de champignons (bewaar de steeltjes) en leg de champignons op een ovenplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met olie, peper, zout en wat tijm en leg in elk champignonnetje een plukje mozzarella.
  5. Schuif de bakplaat met champignons in de oven voor 10 à 15 minuten, hou ze in de gaten.
  6. Snij de steeltjes van de champignons in klein stukjes. Hak de knoflook fijn. Bak de champignon stukjes in een beetje olie. Voeg op het laatst de knoflook bij, en wat peper en zout. Hou warm op een laag pitje.
  7. Snij de roodlof doormidden, verwijder het hart en snij in dunne reepjes.
  8. Stamp de aardappels met een klontje boter en een scheutje room en roer dan de gesneden roodlof erdoor. Breng op smaak met flink wat peper en zout. Meng er op het laatst eventueel wat fijngesneden peterselie door.
  9. Haal de champignons uit de oven als ze beetgaar zijn en serveer met de stamppot en de stukjes champignon met knoflook.