Roodlofsalade met appel en geitenkaas
Vegetarisch
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 3 stronkjes roodlof
- 1 stuks venkel
- 1 tl Bulgaarse yoghurt
In Huis
- 7.5 gram munt
- kneepje citroensap (mag uit flesje)
- 1 el olijfolie
- 1 tl honing
- 1 stuks appel
- 100 gram geitenkaas
- 1 stuks granaatsappel
Recept stappen
- Maak de roodlof schoon en snij het hart eruit. Verwijder de onderkant en het loof van de venkel en snij hem samen met het roodlof, de blaadjes munt en de appel fijn.
- Snij de granaatappel doormidden, knijp er even in zodat de pitjes losser komen te liggen en sla met een lepel op de bolle kant, zodat de pitjes eruit vallen.
- Klop voor de dressing de honing met de yoghurt, het citroensap en de olie in een kommetje door elkaar.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schep in een kom alle groenten om met de dressing.
- Voeg het merendeel van de granaatappelpitjes toe. Hussel goed door elkaar zodat de groenten worden bedekt met een laagje dressing. Leg op een bord en verdeel als laatste de overgebleven granaatappelpitjes en de geitenkaas in kleine stukjes over de salade