Skip to main content

Roodlofsalade met yoghurtdressing, dorade en oven aardappels

Vis

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Aardappelen
  • 2 stuk(s) Roodlof
  • 1 stuk(s) Appel
  • 1 bosje(s) Radijsjes
  • 2 takje(s) Munt
  • 150 ml Yoghurt
  • 10 g Dille
  • 400 g Dorade

In Huis

  • 2 el Olijfolie
  • 1 stuk(s) Citroen
  • 50 ml Olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl Korianderpoeder
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Schil de aardappels en kook 10-15 minuten tot bijna gaar. Verwarm de oven voor tot 225° C. Snij de aardappels in stukken, bestrooi met zout en besprenkel met de olijfolie. Hussel even om. Doe in een grote ovenschaal en bak in ca. 20 minuten goudbruin in de oven.
  2. 2. Verwijder het stronkje van de roodlof. Doe in een schaal. Snij de blaadjes in grote stukken. Schil de appel en snij in lucifertjes. Besprenkel met wat citroensap. Doe bij de roodlof. Snij de radijs in dunne plakjes en doe bij de roodlof.
  3. 3. Snij de munt fijn en meng met de yoghurt en korianderpoeder tot een yoghurtdressing. Zet weg tot gebruik.
  4. 4. Doe de olijfolie extra vierge in de keukenmachine. Snij de dille grof en doe ook in de keukenmachine. Draai tot een kruidenolie. Breng op smaak met zout en peper.
  5. 5. Beleg een stoommandje met wat keukenpapier. Leg de dorade in het mandje en bestrooi met zout en peper. Stoom in ca. 15 minuten gaar.
  6. 6. Leg de filets op een bord en schenk er wat van de dilleolie over. Maak de roodlofsalade aan met de yoghurtdressing en schep om. Serveer de vis met de salade en de gebakken aardappels.