Rookworst met gebakken Frieslander aardappelen en gekaramelliseerde spruitjes

  • Totale tijd minuten
Rookworst met gebakken Frieslander en gekaramelliseerde spruitjes | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 800 gram Frieslander aardappelen
  • 500 gram spruitjes
  • 4 stuks rookworst
  • 1 stuks rode ui
  • 250 gram pastinaak
  • 1 tl mosterd

In Huis

  • olie om te bakken
  • klont boter om te bakken (optioneel)
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el balsamicoazijn
icon package

Recept stappen

  1. Was de Frieslander aardappeltjes. Snij in stukken van ca. 2 cm. Zet net onder water met wat zout en breng aan de kook. Kook ca. 6 minuten vanaf dat het water kookt. Giet af.
  2. Zet een pannetje met een laagje gezouten water op voor de spruitjes. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  3. Maak de spruiten schoon en halveer. Kook 2 minuten. Giet en spoel koud af, zodat ze mooi groen blijven.
  4. Meng de afgegoten aardappels met olie, peper en zout en doe in een grote ovenschaal. Bak 20-25 minuten in de oven.
  5. Verwarm de rookworst in de verpakking in een pannetje met warm water in ca. 20 minuten. Zorg dat het water niet gaat koken.
  6. Verwarm olie in een grote koekenpan. Snipper de ui en fruit zachtjes. Schil de pastinaak, snij in kleine blokjes, voeg toe.
  7. Voeg de afgegoten spruiten bij de ui en laat zachtjes bruin en gaar bakken. Voeg eventueel nog een klontje boter toe.
  8. Maak intussen een dressing van de olijfolie extra vierge, balsamicoazijn, mosterd, peper en zout. Voeg bij de spruitjes, schud een paar keer om en draai het vuur uit.
  9. Serveer met de rookworst, de Frieslander aardappelen en de spruitjes.