Rookworst met gebakken Frieslander aardappelen en gekaramelliseerde spruitjes
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 800 gram Frieslander aardappelen
- 500 gram spruitjes
- 4 stuks rookworst
- 1 stuks rode ui
- 250 gram pastinaak
- 1 tl mosterd
In Huis
- olie om te bakken
- klont boter om te bakken (optioneel)
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 el balsamicoazijn
Recept stappen
- Was de Frieslander aardappeltjes. Snij in stukken van ca. 2 cm. Zet net onder water met wat zout en breng aan de kook. Kook ca. 6 minuten vanaf dat het water kookt. Giet af.
- Zet een pannetje met een laagje gezouten water op voor de spruitjes. Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Maak de spruiten schoon en halveer. Kook 2 minuten. Giet en spoel koud af, zodat ze mooi groen blijven.
- Meng de afgegoten aardappels met olie, peper en zout en doe in een grote ovenschaal. Bak 20-25 minuten in de oven.
- Verwarm de rookworst in de verpakking in een pannetje met warm water in ca. 20 minuten. Zorg dat het water niet gaat koken.
- Verwarm olie in een grote koekenpan. Snipper de ui en fruit zachtjes. Schil de pastinaak, snij in kleine blokjes, voeg toe.
- Voeg de afgegoten spruiten bij de ui en laat zachtjes bruin en gaar bakken. Voeg eventueel nog een klontje boter toe.
- Maak intussen een dressing van de olijfolie extra vierge, balsamicoazijn, mosterd, peper en zout. Voeg bij de spruitjes, schud een paar keer om en draai het vuur uit.
- Serveer met de rookworst, de Frieslander aardappelen en de spruitjes.