Skip to main content

Room yoghurt met stoofpeertjes en citroen

  • Totale tijd 150 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Stoofperen
  • 250 ml Geitenyoghurt

In Huis

  • 130 g Suiker
  • 1 stuk(s) Vanille stokje
  • 750 ml Rode wijn
  • 1 stuk(s) Kaneelstokje
  • 1 stuk(s) Sinaasappel
  • 250 ml Slagroom
  • naar smaak Citroen
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 190 C. Schil de peren met het steeltje er nog aan. Zet de peren in een pan waar ze precies inpassen.
  2. Splijt het vanillestokje en schrap het zaad eruit. Doe beiden in de pan bij de peren. Schenk er de wijn over en doe er de suiker, het kaneelstokje, de rasp en sap van de sinaasappel bij en breng aan de kook. Doe het deksel op de pan en zet 2 uur in de oven. Na 2 uur moeten de peren gaar en rood zijn. Zo niet laat dan nog even verder garen.
  3. NB. Check of er nog voldoende vocht in de pan zit.
  4. Maak terwijl de peren in de oven staan de roomyoghurt. Klop de slagroom op met 1/4 suiker. Meng door de yoghurt.
  5. Serveer de warme peren op de roomyoghurt. Rasp er wat citroenschil over en serveer met de saus.