Skip to main content

Rosti van schorseneer met spiegelei en geitenkaassalade van gemengd bietenblad

Vegetarisch

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 blaadje(s) Salie
  • 2 zakje(s) Bietenblad sla
  • 100 g Geitenkaas
  • 25 g Walnoten
  • 300 g Schorseneren

In Huis

  • 8 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el Citroensap
  • 2 tl Mosterd
  • 1 snufje(s) Suiker
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 3 el Koriander
  • 65 g Boter
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 4 stuk(s) Eieren
  • 1 el Bloem
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Maak eerst de salade. Hak de salie fijn en meng met de 3/4 van de olijfolie, citroensap, mosterd en suiker. Zet weg.
  2. Doe de sla in een kom en verbrokkel er wat geitenkaas over. Bestrooi met de walnoten. Meng pas met de dressing vlak voor het serveren.
  3. Maak de rosti. Pers de knoflook, hak de koriander. Verwijder zaad en zaadlijsten van de rode peper en hak fijn. Schil de schorseneren met een dunschiller en rasp grof.
  4. Verwarm 1/3 van de boter in een koekenpan en bak de schorseneren tot ze zacht worden. Doe in een kom en mix met de knoflook, rode peper, koriander, ei en bloem. Breng goed op smaak met peper en zout. Maak er 6 koekjes van.
  5. Verhit de rest van de boter en de olijfolie in een koekenpan en bak de koekjes goudbruin in ongeveer een minuut per kant.
  6. Bak terwijl de koekjes bakken de spiegeleieren in de boter. Bestrooi met peper en zout en serveer op de rosti met de salade.