Roti met Indonesisch rundergehakt, sajoerboontjes- en aardappels en atjar ketimoen
Rund
- Voorbereiding minuten

Ingrediënten
In de box
- 1 stuks komkommer
- 1 stuks groene peper
- 4 stuks aardappelen Nicola
- 500 gram sperziebonen
- 1 stuks gele ui
- 1 bakje sajoerspecerijen en kokosrasp
- 4 stuks rotivellen
- 400 gram rundergehakt Indonesisch gekruid
In Huis
- 2 el suiker
- 6 el witte wijnazijn
- olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- 1 el sambal (badjak of manis)
- 1 el ketjap manis voor deboontjes
- 200 ml water
- 2 el ketjap manis voor het gehakt
Recept stappen
- Maak de atjar ketimoen (komkommer). Doe de suiker, witte wijnazijn en zout in een kom. Was de komkommer, halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snij in dunne halve maantjes. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (of laat zitten als je van erg pittig houdt) en snij in halve ringetjes. Meng samen door de azijn. Zet weg tot gebruik (en schep tussentijds een keer om).
- Breng een laagje water met zout aan de kook. Schil de aardappels en snij in blokjes van ca. 1 cm. Verwijder de steeltjes van de sperziebonen (het puntje kan je laten zitten) en halveer in stukjes van 3cm. Kook samen in ca. 6 minuten beetgaar. Giet en spoel koud af.
- Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan. Snipper de ui en fruit zachtjes, voeg zout toe. Hak de knoflook fijn, voeg toe. Bak de specerijen met kokosrasp en sambal even mee. Doe de ketjap en water erbij en laat zachtjes sudderen. Meng de boontjes en aardappels als ze gaar zijn door de boemboe en hou warm.
- Bak het gehakt in een koekenpan in wat olie in een paar minuten rul. Voeg de ketjap toe.
- Bak de rotivellen in een andere koekenpan één voor één met een beetje olie warm. (Of maak ze warm met behulp van de magnetron).
- Serveer het gehakt/de tempeh met de rotivellen, sajoergroenten en atjar ketimoen.
- In het specerijenbakje (bij 2p) zit: 0,5 tl laos, 0,5 tl gemberpoeder, 0,5 tl korianderpoeder en 7,5 gram kokosrasp. In het 4p bakje zit het dubbele.
- Het gehakt is gekruid met: knoflookpoeder, gemberpoeder, komijnpoeder, kardemompoeder, korianderpoeder, zout en peper.