Skip to main content

Roti met kipgyros, venkel, sla en aardappel- en bataatfrietjes uit de oven

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram kipgyros
  • 300 gram bataat
  • 300 gram Frieslander aardappelen
  • 1 stuks rode ui
  • 1 stuks venkel
  • 1 bakje yoghurt
  • 4 stuks verse roti
  • 50 gram gemengde sla

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 el mayonaise
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • naar smaak mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Haal de kipgyros vast uit de koelkast.
  2. Schil de bataat en aardappelen. Snij in plakken van 1 cm, dan in repen van 1 cm en vervolgens in frieten. Snij de rode ui in dunne halve ringen. Doe de aardappels en de helft(!) van de ui in een mengkom, voeg olie toe en hussel goed. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min in de oven. Schud halverwege even om.
  3. Doe de andere helft van de rode ui in een kommetje en voeg de rode wijn azijn toe. Zet weg maar hussel af en toe om zodat de rode wijn azijn goed in de rode ui trekt.
  4. Verwijder het hart en het loof van de venkel en snij in zo dun mogelijke plakjes. Meng in een slakom de witte wijn azijn, mosterd, peper en zout. Voeg de venkel toe en zet weg. Later komt de olie erbij.
  5. Bak de kipgyros in wat olie in een koekenpan al omscheppend bruin en gaar in ca. 8 min.
  6. Meng intussen de yoghurt met de mayonaise en wat peper en zout. Zet op tafel.
  7. Pak de roti-vellen in aluminiumfolie in en leg ca. 5 min bij de frieten in de oven om op te warmen.
  8. Haal de frieten uit de oven en bestrooi met en zout.
  9. Was de gemengde sla met behulp van een slacentrifuge. Leg de sla op een schaal, meng de olijfolie extra vierge door de venkel en spreid over de gemengde sla. Zet op tafel.
  10. Laat iedereen zijn eigen roti-vel beleggen met de yoghurtsaus, sla en venkel, rode ui en de kipgyros. Serveer de aardappel- en bataatfrietjes erbij met evt. nog wat mayonaise.