Skip to main content

Roti met kipgyros, venkel-veldsla en koolraapfriet

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g kipgyros
  • 600 g koolraap
  • 2 stuk(s) venkel
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 1 bakje(s) zure room
  • 4 stuk(s) roti-vellen
  • 2 zakje(s) veldsla

In Huis

  • naar smaak zonnebloemolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • 2 el rode wijnazijn
  • olie om te bakken
  • 1 el mayonaise
  • 3 el olijfolie
  • naar smaak mayonaise
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de kipgyros vast uit de koelkast.
  2. Zet een grote pan met water en zout op voor de koolraapfrieten. Halveer de koolraap en schil de aangeven hoeveelheid. Snij in plakken van 1 cm, dan in repen van 1 cm en vervolgens in frieten. Kook 3-4 min voor. Laat goed uitlekken en doe in een ovenschaal met bakpapier. Besprenkel met wat zonnebloemolie en hussel om zodat alles bedekt is. Schuif voor ca. 25 min in de oven. Schud halverwege even om.
  3. Halveer de venkel, verwijder het hart en snij in zo dun mogelijke plakjes. Meng in een slakom de witte wijn azijn, mosterd, peper en zout. Voeg de venkel toe en zet weg. Later komt de olie erbij.
  4. Snij de rode ui in halve ringen, doe in een kommetje en voeg de rode wijn azijn toe. Zet weg maar hussel wel af en toe om zodat de rode wijn azijn in de rode ui trekt.
  5. Bak de kipgyros in wat olie in een koekenpan al omscheppend bruin en gaar in ca. 8 min.
  6. Meng intussen de zure room met 1 el mayonaise (bij 4p)en wat peper en zout en zet op tafel.
  7. Pak de roti-vellen ieder afzonderlijk in aluminiumfolie in en leg ca. 5 min bij de koolraap in de oven om op te warmen.
  8. Haal de koolraapfriet uit de oven en bestrooi met peper en zout.
  9. Leg de veldsla op een schaal, meng 3 el olijfolie (bij 4p) door de venkel en spreid de venkel over de veldsla. Zet op tafel.
  10. Laat iedereen zijn eigen roti-vel beleggen met de zure room, de veldsla en venkel, de rode ui en de kipgyros. Serveer de koolraapfrietjes erbij met evt. nog wat mayonaise.
  11. <br>Let op: elders deze week heb je ook venkel, koolraap en rode ui nodig.