Skip to main content

Roti met kipgyros, venkel, sla en aardappel- en bataatfrietjes uit de oven

Kip

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram kippendijenvlees
  • 300 gram bataat
  • 300 gram Frieslander aardappelen
  • 1 stuks venkel
  • 1 stuks rode ui
  • 1 bakje Bulgaarse yoghurt
  • 4 stuks verse roti
  • 50 gram gemengde sla

In Huis

  • 0.5 tl gedroogde tijm
  • 0.5 tl gedroogde oregano
  • 0.5 tl gedroogde peterselie
  • 0.25 tl paprikapoeder
  • 0.5 tl komijnpoeder
  • 0.5 tl knoflookpoeder
  • 0.5 tl korianderpoeder
  • 0.5 tl chilipoeder
  • 0.5 tl kaneelpoeder
  • snufje komijnpoeder
  • om te bakken olie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • 2 el rode wijn azijn
  • 1 el mayonaise
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • naar smaak mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de kippendijenvlees vast uit de koelkast.
  2. Snij de kip in stukjes en kruid met de gedroogde tijm, gedroogde oregano, gedroogde peterselie, paprikapoeder, komijnpoeder, knoflookpoeder, korianderpoeder, chilipoeder, kaneelpoeder, peper en zout.
  3. Zet een pan met een laagje water en zout op. Schil de bataat en aardappelen. Snij in plakken van 1 cm, dan in repen van 1 cm en vervolgens in frieten. Kook 3-4 min voor. Laat goed uitlekken en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en hussel om zodat alles bedekt is. Schuif voor ca. 25 min in de oven. Schud halverwege even om.
  4. Verwijder het hart en het loof van de venkel en snij in zo dun mogelijke plakjes. Meng in een slakom de witte wijn azijn, mosterd, peper en zout. Voeg de venkel toe en zet weg. Later komt de olie erbij.
  5. Snij de rode ui in halve ringen, doe in een kommetje en voeg de rode wijn azijn toe. Zet weg maar hussel af en toe om zodat de rode wijn azijn goed in de rode ui trekt.
  6. Bak de kipgyros in wat olie in een koekenpan al omscheppend bruin en gaar in ca. 8 min.
  7. Meng intussen de yoghurt met de mayonaise en wat peper en zout. Zet op tafel.
  8. Pak de roti-vellen ieder afzonderlijk in aluminiumfolie in en leg ca. 5 min bij de frieten in de oven om op te warmen.
  9. Haal de frieten uit de oven en bestrooi met peper en zout.
  10. Was de gemengde sla met behulp van een slacentrifuge. Leg de sla op een schaal, meng de olijfolie extra vierge door de venkel en spreid over de gemengde sla. Zet op tafel.
  11. Laat iedereen zijn eigen roti-vel beleggen met de yoghurtsaus, sla en venkel, rode ui en de kipgyros. Serveer de aardappel- en bataatfrietjes erbij met evt. nog wat mayonaise.
  12. Je kunt ook een kant-en-klare kruidenmix voor gyros gebruiken