Skip to main content

Roti met palmkool, courgette en ei

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks rode ui
  • 1 courgette
  • 500 gram Vitabel aardappelen (nieuwe oogst)
  • 6 stuks eieren
  • 400 gram palmkool
  • 2 rotivellen

In Huis

  • olie om te bakken
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tl korianderpoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 el kerripoeder
  • 1 el tomatenpuree
  • 400 ml water
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de rode ui. Verhit wat olie in een koekenpan en bak zachtjes ca. 10 minuten totdat ze mooi goudbruin is. Voeg zout bij de uit als ze glazig is.
  2. Snij intussen de courgette in blokjes en hak de knoflook fijn. Halveer de krieltjes en snij grote exemplaren in blokjes.
  3. Voeg de knoflook en de komijnpoeder, korianderpoeder en kerriepoeder bij de ui en bak omscheppend een minuutje mee. Maak ruimte vrij in het midden en bak daar de tomatenpuree (1 el bij 4p) een minuutje zodat het zuur er wat afgaat.
  4. Schep de aardappelen en courgette erdoor en roerbak even mee. Schenk er water bij totdat de aardappelen half onder staan. Breng samen aan de kook, dek af en laat 6 minuten sudderen tot de aardappelen bijna gaar zijn.
  5. Zet de eieren op in koud water. Dek af. Kook vanaf dat het water kookt 4-5 minuten.
  6. Verwijder de nerf uit de palmkool en snij in dunne reepjes. Voeg bij de bijna gare aardappels en kook nog ca. 6 minuten tot de palmkool beetgaar is.
  7. Verwarm de rotivellen in een koekenpan met een druppeltje olie (of afgedekt in de magnetron). Pel de eieren.
  8. Check de curry op zout en peper. Halveer de eieren en leg in de curry. Serveer direct met een half rotivel per persoon.