Skip to main content

Roti met palmkool en ei

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 6 stuk(s) Eieren
  • 600 g Aardappelen
  • 400 g Palmkool
  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 2 bakje(s) Specerijenmengsel
  • 1 el Tomatenpuree
  • 2 stuk(s) Roti-vellen

In Huis

  • 3 teentje(s) Knoflook
  • Olie om te bakken
  • 400 ml Water
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. In elk specerijenbakje zit: 1 tl korianderpoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 el kerriepoeder (voor 4p zijn dubbel deze hoeveelheden nodig dus twee specerijenbakjes!)
  2. 1. Kook de eieren hard in ca. 7 min. Laat schrikken onder koud water en pel.
  3. 2. Schil de aardappelen en snij in blokjes.
  4. 3. Snipper de rode uien. Hak de knoflook fijn.
  5. 4. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de rode uien in ca. 10 min aan totdat de ui mooi goudbruin is. Roer de knoflook erdoor en bak ca. 1 min mee. Roer het specerijenmengsel erdoor. Voeg de tomatenpuree (1 el bij 4p) toe en bak een paar minuutjes mee. Let op dat het mengsel niet verbrandt!
  6. 5. Schep de aardappelen erdoor en roerbak even mee. Schenk er water bij totdat de aardappelen half onder staan. Breng samen aan de kook. Roer voorzichtig door en laat ca. 6 minuten sudderen tot de aardappelen bijna gaar zijn.
  7. 6. Verwijder de nerf uit de palmkool en snij in dunne reepjes. Voeg bij de bijna gare aardappels en kook nog ca. 6 minuten tot de palmkool beetgaar is.
  8. 7. Verwarm de rotivellen in een koekenpan met een druppeltje olie (of afgedekt in de magnetron).
  9. 8. Check de curry op zout en peper. Halveer de eieren en leg in de curry. Serveer direct met een half rotivel per persoon.
  10. PS. Heb je nog wat champignons of bleekselderij over? Bak dan stukjes bleekselderij tegelijk met de ui en bak na 5 minuten ook de champignons op hoog vuur mee met de ui.