Skip to main content

Roti met een curry van palmkool, yacon en ei

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks rode ui
  • 200 gram witte kool
  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 250 gram yacon
  • 1 bakje Surinaams kerriemengsel
  • 1 el tomatenpuree
  • 6 stuks eieren
  • 400 gram palmkool
  • 2 stuks rotivellen

In Huis

  • olie om te bakken
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 ml water
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui. Verhit wat olie in een koekenpan en bak zachtjes ca. 10 minuten totdat hij mooi goudbruin is. Voeg zout bij de ui als hij glazig is.
  2. Snij de witte kool in kwarten en maak fijne reepjes. Hak de knoflook fijn.
  3. Schil de aardappels en snij in blokjes van 1 cm. Schil de yacon en snij in blokjes van 0.5 cm.
  4. Voeg de knoflook, witte kool en het specerijenmengsel bij de ui en bak omscheppend een minuutje mee. Maak een ruimte vrij in het midden en bak daar de tomatenpuree (1 el bij 4p) een minuutje zodat het zuur er wat afgaat.
  5. Schep de aardappelen en yacon erdoor en roerbak even mee. Schenk er het water bij totdat de aardappelen half onder staan. Breng aan de kook, dek af en laat 6 minuten sudderen tot de aardappelen bijna gaar zijn. De yacon hoeft niet te garen en blijf knapperig. Je kookt deze mee omdat ze de smaak van de curry dan goed opneemt.
  6. Zet de eieren op in koud water. Dek af. Kook vanaf dat het water kookt 4-5 minuten.
  7. Verwijder de nerf uit de palmkool en snij in dunne reepjes. Voeg bij de bijna gare aardappels en kook nog ca. 6 minuten tot de palmkool beetgaar is en de aardappel gaar.
  8. Verwarm de rotivellen in een koekenpan met een druppeltje olie (of afgedekt in de magnetron). Pel de eieren.
  9. Check de curry op zout en peper. Halveer de eieren en leg in de curry. Serveer direct met een half rotivel per persoon.
  10. In het specerijenbakje voor 4p zit: 2 tl korianderpoeder, 2 tl komijnpoeder, 2 el kerriepoeder (in het 2p bakje zit de helft).