Skip to main content

Roti met snijbiet, courgette en ei

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks rode ui
  • 1 courgette
  • 500 gram krieltjes (nieuwe oogst)
  • 1 bakje specerijenmengsel
  • 1 el tomatenpuree
  • 6 stuks eieren
  • 400 gram bright light snijbiet
  • 2 stuks rotivellen

In Huis

  • olie om te bakken
  • 3 teentjes knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de rode ui. Verhit olie in een grote koekenpan en bak zachtjes in ca. 10 minuten totdat ze mooi goudbruin is. Voeg wat zout toe als de ui glazig is.
  2. Snij intussen de courgette in blokjes en hak de knoflook fijn. Was en halveer de krieltjes en snij grote exemplaren in blokjes.
  3. Voeg de knoflook en het specerijenmengsel bij de ui en bak omscheppend een minuutje mee. Maak ruimte vrij in het midden en bak daar de tomatenpuree een minuutje zodat het zuur er wat afgaat.
  4. Schep de krieltjes en courgette erdoor en roerbak even mee. Schenk er water bij totdat de krieltjes half onder staan. Breng samen aan de kook, dek af en laat 6 minuten sudderen tot de krieltjes bijna gaar zijn.
  5. Zet de eieren op in koud water. Dek af. Kook vanaf het water kookt 4-5 minuten.
  6. Snij de snijbiet in stukjes, voeg de steel bij de bijna gare krieltjes en kook nog ca. 6 minuten rustig tot de snijbiet gaar is. Voeg de laatste 2 minuten het blad toe.
  7. Verwarm de rotivellen in een koekenpan met een druppeltje olie (of afgedekt in de magnetron). Pel de eieren.
  8. Check de curry op zout en peper. Halveer de eieren en leg in de curry. Serveer direct met een half rotivel per persoon.
  9. Het specerijenmengsel bevat voor 4p: 2 tl korianderpoeder, 2 tl komijnpoeder en 2 el kerriepoeder. Let op voor 2p gebruik je de helft.