Skip to main content

Roti met zwarte bonen en champignons

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 250 g Zwarte bonen
  • 1 stuk(s) Peen
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 1 pot(je) Passata
  • 250 g Champignons
  • 1 pakje(s) Feta
  • 1 pak(ken) Roti-vellen

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 stuk(s) Gele paprika
  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl Chilipoeder
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 1 tl Korianderpoeder
  • naar smaak Limoensap
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Week de bonen 24 uur van te voren in een grote pan water.
  2. 2. Spoel de bonen en doe ze terug in de pan. Zet ze ruim onder water en kook ze in 1 tot 1,5 uur gaar met een beetje zout. Giet ze af en zet weg.
  3. 3. Snij de peen in dunne plakjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snij de paprika in reepjes.
  4. 4. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak hierin de ui zachtjes 5 minuten aan. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de chilipoeder, komijnpoeder en korianderpoeder toe en bak even mee. Voeg de paprika toe en bak 5 minuten mee. Schenk de passata er bij en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg de gare bonen toe en laat ze nog 10 minuten meekoken. Check op peper en zout.
  5. 5. Snij de champignons in plakjes. Doe de rest van de olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de champignons mooi bruin. Breng op smaak met peper en zout.
  6. 6. Verwarm de rotivellen in een koekenpan met een druppeltje olie.
  7. 7. Doe de bonensaus en champignons op een schaal. Knijp er wat limoensap over. Bestrooi met feta en eventueel nog wat koriander.
  8. Serveer met de roti.
  9. <br>LET OP: bereidingstijd is excl. voorbereiding van de bonen.<br>Tip: Vleeseters kunnen de champignons vervangen door wat reepjes gebakken varkensfilet of merguez.