Royale maaltijdsalade met chioggia- en rode biet, sperziebonen, mozzarella di bufala en gebakken aardappelen

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Royale maaltijdsalade met chioggia en rode biet sperziebonen mozzarella di bufala en gebakken aardappelen | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 600 gram rode bieten
  • 600 gram Nicola aardappelen
  • 300 gram sperziebonen
  • 2 stuks sinaasappel
  • 1 blikje sojabonen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 stuks chioggia biet
  • 2 bollen Mozzarella di bufala
  • 1 zakje babyleaf slamix

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 el appel- of witte wijnazijn
  • 2 tl mosterd
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 teentje knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet een laagje gezouten water op voor de boontjes.
  2. Schil en snij de rode bietjes in dunne partjes en de aardappelen in kleine blokjes. Meng apart van elkaar met olijfolie, peper en zout en leg op een met bak papier beklede bakplaat. Rooster 20-25 minuten in de oven.
  3. Verwijder de steeltjes van de boontjes (het puntje kan je laten zitten) en halveer. Kook vanaf dat het water kookt ca. 6 minuten totdat ze beetgaar en nog een beetje knapperig zijn. Giet en spoel koud af.
  4. Rasp 2 tl (bij 4p) van de sinaasappel en pers 4 el (bij 4p) van het sap in een grote slakom (bewaar de rest voor partjes later). Klop met de azijn, mosterd en olijfolie extra vierge tot een dressing. Pers de knoflook erbij en breng op smaak met peper en zout.
  5. Leg de bieten en sperziebonen als ze gaar zijn alvast in de dressing.
  6. Verwarm de sojabonen zachtjes in eigen vocht in het pannetje waar de sperziebonen in hebben gezeten.
  7. Snij de bleekselderij (liefst de lichtgroene stengels) in dunne plakjes en halveer de cherrytomaatjes. Schil en snij de chioggia biet in zo dun mogelijke plakjes (liefst m.b.v. een mandoline). Snij de mozzarella in plakjes. Verdeel de rest van de sinaasappel in partjes.
  8. Giet de sojaboontjes af en meng voorzichtig met de bleekselderij, tomaatjes en sla door de bieten. Verdeel over de borden en verdeel de plakjes chioggia biet en mozzarella over. Besprenkel met wat olijfolie extra vierge en serveer met de aardappeltjes.
  9. Lekker met wat gebakken pompoenpitjes of pistachenootjes als je dat in huis hebt.