Royale winterse maaltijdsalade met roseval aardappeltjes, spruitjes, olijven, sojaboontjes, veldsla en pompoenpitjes

  • Totale tijd minuten
Royale winterse maaltijdsalade met roseval aardappeltjes spruitjes olijven sojaboontjes veldsla | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 400 gram spruiten
  • 600 gram Roseval aardappelen
  • 250 gram pastinaak
  • 30 gram pompoenpitjes
  • 1 stuks citroenrasp
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 1 blikje sojaboontjes
  • 1 bakje kalamata olijven
  • 50 gram veldsla

In Huis

  • olijfolie om te bakken
  • 80 ml olijfolie extra vierge
  • 4 el witte wijnazijn
  • 2 el vegan mayo
  • 2 tl mosterd
  • 1 teen knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak de spruitjes schoon en halveer. Was de aardappeltjes, snij in blokjes van 2 cm. Schil de pastinaak snij in iets kleinere blokjes. Meng met olijfolie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 20-25 minuten in de oven.
  3. Bak de pompoenpitjes op zacht vuur in een droge koekenpan (groot genoeg voor de champignonnetjes straks). Zet weg.
  4. Maak een dressing van de olijfolie extra vierge, witte wijnazijn (zie tip), vegan mayo en mosterd. Rasp de citroen en pers de knoflook erboven. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  5. Snij de kastanjechampignons in partjes. Bak ca. 5 minuten in wat olie op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Spoel de sojaboontjes af en laat uitlekken. Snij de olijven in stukjes.
  7. Doe de sojaboontjes, olijven, veldsla, champignons en geroosterde groenten in een grote serveerschaal. Meng de dressing er goed doorheen. Garneer met de pompoenpitjes en serveer.
  8. Vervang de witte wijnazijn voor witte balsamicoazijn als je dat in huis hebt (nog van de Kerstkrat over misschien?).