Skip to main content

Rucolastamppot met varkensoester en champignons

Varken

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 kilo Aardappelen kruimig
  • 1 bakje(s) Champignons
  • 4 stuk(s) Varkensoester
  • 250 g Cherrytomaatjes
  • 15 g Basilicum
  • 2 zakje(s) Rucola

In Huis

  • 1 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el Boter
  • 150 ml Melk
  • 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
  2. Bereid in de tussentijd dechampignons en devarkensoesters.
  3. Snijd de champignons in plakjes en bak ze in wat hete olie tot ze mooie bruine randjes krijgen.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Bestrooi de varkensoesters met peper en zout.
  6. Bak ze in de hete boter om en om bruin en gaar in ca. 8 min.
  7. Halveer de cherrytomaten.
  8. Snijd de blaadjes basilicum in reepjes.
  9. Verwarm de melk.
  10. Stamp de aardappelen met steeds een scheutje melk fijn met de pureestamper tot je een smeuïge puree hebt.
  11. Roer er de kaas door.
  12. Schep er de rucola, basilicum en tomaten door.
  13. Breng op smaak met peper en zout.
  14. Serveer de champignons op de varkensoesters samen met de stamppot.