Skip to main content

Runderbouillon met balletjes en dille

Rund

  • Totale tijd 375 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 100 g Prei
  • 200 g Poulet
  • 1 stuk(s) Mergpijpje
  • 6 takje(s) Dille
  • 200 g Gehakt
  • Brood

In Huis

  • 1 liter Water
  • 1 stuk(s) Ui klein
  • 2 stuk(s) Wortel
  • 2 blaadje(s) Laurier
  • 1 tl Zwarte peperkorrels
  • 4 takje(s) Peterselie
  • 1 tl Tijmblaadjes
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 2 optioneel Runderbouillon
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB: In het soeppakket zit de poulet, het gehakt en het mergpijpje.
  2. 1. Doe 1,25 liter koud water in een pan. Snij de prei in dunne ringen en de ui in kwarten. Snij de wortels in dunne plakjes. Voeg de prei, de ui, de wortel, de poulet en het mergpijpje toe aan het water. Breng het water langzaam aan de kook.
  3. 2. Verwijder schuim met een schuimspaan. Voeg nu de laurierblaadjes, peperkorrels, peterselie en tijmblaadjes toe. Draai het vuur laag zodat het water net onder de kook blijft en laat 6 uur zachtjes trekken.
  4. 3. Maak de soepballetjes. Hak de dille fijn en meng de helft ervan met het gehakt en wat zout en peper. Pers er de knoflook bovenuit en meng goed. Draai er kleine soepballetjes van en zet afgedekt weg in de koelkast.
  5. 4. Zeef na 6 uur trekken de bouillon door een fijne zeef of schone doek. Een koffiefilterzakje kan ook. Doe de gezeefde bouillon terug in de pan.
  6. 5. Verhit de soep tot net onder het kookpunt en doe de soepballetjes in de bouillon. Laat de gehaktballetjes ca. 15 minuten garen in de bouillon.
  7. 6. Check de bouillon op zout en peper en voeg eventueel 1 of 2 bouillonblokjes toe. Serveer in kommen en bestrooi met de rest van de dille.