Skip to main content

Runderburger met groentenroerbak en rijst

Rund

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 240 gram volkoren basmatirijst
  • 2 uien
  • 2 rode paprika's
  • 1 minicourgette
  • 4 runderburgers
  • 600 gram spinazie (gewassen)
  • 120 gram crème fraîche
  • citroensap (optioneel)

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Zet 60 gram rijst pp met 120 ml water pp op, voeg zout toe, breng aan de kook en laat zachtjes, zo nodig met behulp van een vlamverdeler, in 25 minuten gaar en droogkoken.
  2. Snij de ui in halve ringen. Verwarm olie in een pan en bak de ui zachtjes aan. Voeg een flinke snuf zout toe. Snij de paprika in reepjes. Snij de courgette in blokjes. Voeg beide bij de ui. Zet het vuur hoger en roerbak 5 minuten mee.
  3. Bak de runderburgers zachtjes in wat olie in 8 minuten rondom bruin en gaar.
  4. Pers de knoflook bij de ui, paprika en courgette als deze beetgaar zijn en bak nog even mee. Voeg de spinazie (in delen) toe en laat slinken. Roer de crème fraîche er doorheen als de spinazie is geslonken. Breng goed op smaak met peper en zout en eventueel een kneepje citroensap.
  5. Serveer met de rijst en de burgers.