Runderburger met kleurrijke coleslaw en gebakken aardappeltjes

Rund

  • Totale tijd minuten
Runderburger met kleurrijke coleslaw en gebakken aardappeltjes | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1000 gram Nicola aardappelen
  • 100 ml yoghurt
  • 500 gram spitskool
  • 250 gram peen
  • 250 gram chioggiabiet
  • 4 stuks runderburger
  • 7 gram peterselie
  • 150 gram, ca. bleekselderijhart

In Huis

  • olie om te bakken
  • 3 el mayonaise
  • 2 tl mosterd
  • 1 el citroensap
  • 1 teentje knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Was de aardappelen en snij in blokjes van 2 cm. Meng met olie, zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.
  3. Maak in een grote slakom een dressing van yoghurt, mayonaise, mosterd, citroensap, peper en zout. Pers de knoflook erbij (verwijder het groene loofje als dat erin zit). Zie culi-tip!
  4. Snij de spitskool in dunne sliertjes. Schil en rasp de peen en chioggiabiet. Doe bij de dressing en kneed een minuut lang met je handen, dan worden de groenten lekker zacht.
  5. Verwarm olie in een koekenpan. Bak de burgers ca. 3 minuten per kant.
  6. Hak intussen de peterselie (incl. dunne steeltjes). Snij het bleekselderijhart (lichtgroene binnenste stengels) in dunne plakjes. Meng door de coleslaw en breng goed op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de burgers met de coleslaw, gebakken aardappelen en evt. een beetje mayonaise naar smaak.
  8. Culi-tip: Voeg 2 tl (bij 4p) karwijzaad toe aan de dressing als je dat in huis hebt. Dat geeft een verrassend leuk effect!