Runderburger op brioche met gegrilde maiskolven en salade

Rund

  • Totale tijd 35-40 minuten
Runderburger met gegrilde mais | Recept uit de maaltijdbox

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuks maiskolf
  • 1 el dragonblaadjes
  • 1 bakje yoghurt
  • 1 stronkje roodlof
  • 1 stuks komkommer
  • 4 stuks runderburger
  • 4 stuks vegan brioche bol
  • 2 stuks trostomaat
  • 40 gram overjarige geitenkaas
  • naar smaak rucola

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 tl mosterd
  • 1 el citroensap (uit flesje)
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 teentje knoflook
  • naar smaak ketchup of mayo
icon package

Recept stappen

  1. Breng een pan water (zonder zout) aan de kook voor de mais. Verwijder het kontje, de bladeren en draden van de maiskolven. Kook ca. 7 minuten, het hoeft nog niet helemaal gaar. Giet af en boen droog. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Zet ca. 7-10 minuten onder de ovengrill of rooster ca. 10 minuten op de bbq. Keer regelmatig.
  2. Hak de dragonblaadjes fijn. Maak in een saladeschaal een dressing van de yoghurt, dragon, mosterd, citroensap, olijfolie extra vierge, zout en peper. Pers de knoflook erbij.
  3. Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes. Snij de komkommer in halve maantjes. Snij bij de helft(!) van de mais de korrels van de kolf en meng met de roodlof en komkommer door de dressing. Halveer de rest van de kolven zodat je 1 stuk p.p. hebt.
  4. Bak de burgers in olie ca. 2 minuten per kant. Of bereid ze naar smaak op de bbq.
  5. Snij de broodjes open en bak ze aan beide zijden (in de grillpan of bbq) tot er grillstreepjes ontstaan.
  6. Snij de tomaten in plakjes. Rasp de kaas grof.
  7. Beleg de broodjes met wat rucola, plakjes tomaat, burgers, geraspte kaas en ketchup/mayo naar smaak. Serveer met de salade en maiskolven (zie tip).
  8. Met een klontje boter en wat peper en zout smaakt de maiskolf nog lekkerder! BBQ tip: de mais, burgers en broodjes kun je op de bbq bereiden.