Runderburger op brioche met maiskolven en komkommersalade

Rund, Snel klaar

  • Totale tijd 30 minuten
Runderburger op brioche met maiskolven | Recept uit de snelle maaltijdbox

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuks maiskolf
  • 1 el dragonblaadjes
  • 1 bakje yoghurt
  • 1 stronkje roodlof
  • 1 stuks komkommer
  • 4 stuks runderburger
  • 4 stuks vegan brioche bol
  • 2 stuks trostomaten
  • naar smaak rucola
  • 40 gram overjarige geitenkaas (optioneel)

In Huis

  • 1 tl mosterd
  • 1 el citroensap
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 teentje knoflook
  • olie om te bakken
  • naar smaak ketchup of mayo
icon package

Recept stappen

  1. Breng een pan water (zonder zout) aan de kook voor de mais. Verwijder het kontje, de bladeren en draden van de maiskolven. Kook ca. 10-12 minuten. Je moet de korrels gemakkelijk van de kolf kunnen wippen.
  2. Hak de dragonblaadjes fijn. Maak in een saladeschaal een dressing van de yoghurt, dragon, mosterd, citroensap en olijfolie extra vierge. Pers de knoflook erbij.
  3. Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes. Snij de komkommer in halve maantjes. Snij bij de helft(!) van de mais de korrels van de kolf en meng met de roodlof en komkommer door de dressing. Halveer de rest van de kolven zodat je 1 stuk p.p. hebt.
  4. Bak de burgers in olie ca. 2 minuten per kant. Of bereid ze naar smaak op de bbq.
  5. Snij de broodjes open en bak ze aan beide zijden (in de grillpan of bbq) tot er grillstreepjes ontstaan.
  6. Snij de tomaten in plakjes.
  7. Beleg de broodjes met wat rucola, plakjes tomaat, burgers en ketchup/mayo naar smaak (zie tip 1).
  8. 1: je hebt nog wat kaas over, lekker om over de burger te raspen. 2: Met een klontje boter en wat peper en zout smaakt de maiskolf nog lekkerder! BBQ tip: de burgers en broodjes kun je op de bbq bereiden.