Runderchipolata met bloemkool, paprika, aardappeltjes en dragondressing
Rund
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 1000 gram aardappelen Doré
- 1 stuks paprika rood
- 1 stuks rode ui
- 0.5 stuks bloemkool
- 8 stuks Runderchipolata
- 2 el Dragon
In Huis
- 1 stuks citroen
- 1 tl (Dijon) mosterd
- 2 tl paprika poeder
- 4 el olijfolie extra vierge
- mayonaise naar smaak
- olie om in te bakken
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Was de aardappelen en snij in stukken van 2 cm. Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan en bak de stukjes even aan. Dek goed af en laat zachtjes in ca. 15 minuten beetgaar smoren.
- Snij de rode paprika in repen en de grote rode ui in parten. Snij de bloemkool in roosjes en de steel in stukjes. Meng in een mengkom met olie, paprikapoeder, peper en flink zout. Verdeel in een grote ovenschaal of braadslee en bak 15-20 minuten gaar in de oven.
- Maak de dressing. Rasp de citroen en pers het sap (0.5 el bij 2p). Meng in een blender of met een staafmixer de olijfolie extra vierge, de dragonblaadjes (incl. dunne steeltjes) grof gehakt, het citroenrasp, het citroensap en de (Dijon) mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm olie in een koekenpan. Bak de worstjes in ca. 8 minuten gaar.
- Haal de deksel van de aardappelen. Zet het vuur hoog en bak in ca. 5 minuten bruin. Schud af en toe om en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de worstjes met de groenten en aardappeltjes. Verdeel de dragondressing naar smaak over de groenten. Eventueel met wat mayonaise bij de aardappeltjes, ook lekker.
- SNELLE QR https://crisp.nl/app/supplier/680