Runderchipolata met witlof, aardappelen en tijm-mosterdsaus
Rund
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 500 gram aardappelen Nicola
- 4 stronkjes witlof
- 8 stukjes runderchipolata
In Huis
- olie om te bakken
- 200 ml water
- 2 takjes tijm
- 0.5 blokje (voor 500 ml) kippenbouillon
- 1 bakje slagroom
- 1 el mosterd
- 2 el boter
Recept stappen
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Schil de aardappelen en snij in vieren. Meng met olie, peper en zou en leg op een met bakpapier bekleedde ovenplaat. Zet voor 18 tot 20 minuten in de oven.
- Snij de onderkant van de witlof eraf en snij hem vervolgens over de lengte door het midden. Smelt de boter in een koekenpan en voeg de witlof toe. Kruid met peper en zout. Schenk er water bij totdat de stronkjes voor de helft onder water staan. Zet een deksel op de pan en laat de stronkjes witlof langzaam garen.
- Breng het water aan de kook in een steelpan. Verkruimel de kippenbouillon erboven en roer goed door. Haal de blaadjes van de tijm. Voeg de room, tijm en mosterd toe. Proef en voeg indien nodig peper en zout toe.
- Verhit olie in een pan en bak de runderchipolata. Serveer samen met de aardappelen uit de oven, de witlof en de tijm-mosterdsaus.