Skip to main content

Runderschnitzel met zelfgemaakte zigeunersaus

Rund

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks paprika, in dunne reepjes
  • 2 stuks portobello, in dunne plakjes
  • 4 stuks runderschnitzel

In Huis

  • 2 el olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, zeer fijngehakt
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • 4 el tomatenketchup
  • 1 el azijn
  • 1 el witte basterdsuiker
  • 1 dl kippenbouillon
  • eventueel maizena aangelengd met water
  • 1 el plantaardige olie
  • 25 g boter
  • om te serveren frites of gebakken aardappels
  • peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verhit de olijfolie en bak hierin de ui en knoflook aan. Voeg dan de paprika en portobello toe en bak ca. 5 minuutjes mee, tot ze wat zacht worden.
  2. Doe de tomatenpuree en de cayennepeper er bij, bak nog een minuutje. Voeg de ketchup, azijn, suiker en bouillon toe en laat zachtjes 10 minuten gaar stoven. Bind eventueel met wat aangelengde maïzena als de saus te dun is.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en voeg dan de boter toe. Dep de schnitzels goed droog. Bestrooi de schnitzels met peper en zout. Bak de schnitzels om en om bruin in ca. 7 minuten.
  4. Leg de schnitzels op vier borden en schep er wat van de saus overheen. Serveer met frites of gebakken aardappelen.