Skip to main content

Rundersteak met bloemkoolmousseline en gegrilde paprika en gegrilde asperges

Rund

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Rundersteak
  • 500 g Groene asperges
  • 2 stuk(s) Rode paprika
  • 800 g Bloemkool
  • 10 g Kervel
  • 1 stuk(s) Citroen

In Huis

  • 2 el Olijfolie
  • 200 ml Melk
  • 100 ml Water
  • 1 klont(en) Boter
  • Olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Je hebt vaker citroen (hier rasp, de andere keren sap) en kervel nodig deze week.
  2. 1. Haal de biefstuk bijtijds uit de koeling om te chambreren.
  3. 2. Haal de stugge delen van de asperges af. Snij de paprika in brede repen. Hussel asperges en paprika met de olie, zout en peper in een mengkom. Verhit de grillpan en grill alle groenten in delen bruin en gaar. Dit is wel even een klusje.
  4. 3. Snij intussen de bloemkool in roosjes en de steel grof. Doe in een pan met een snufje zout, de melk en het water en breng aan de kook. Laat afgedekt gaar stomen in ca. 10 minuten.
  5. 4. Verhit boter en wat olie in een koekenpan.
  6. 5. Giet de bloemkool af maar bewaar het kookvocht (!). Pureer de bloemkool met een staafmixer en voeg zoveel vocht toe als nodig om een gladde mousseline te krijgen. Knip er boven de kervel fijn en maak op smaak met peper en zout. Dek af en hou warm.
  7. 6. Bestrooi de rundersteak met zout en peper en bak, als de boter gestopt is met bruisen en wat bruin is geworden, ca. 3 minuten per kant.
  8. 7. Leg alle gegrilde groenten op een bord en rasp de citroenrasp erover.
  9. Serveer met de mousseline en de rundersteak.