Skip to main content

Runderstoof met venkel en tagliatelle

Rund

  • Totale tijd 150 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 uien
  • 600 gram runderstoofvlees
  • 2 venkel
  • wilde venkel naar smaak
  • 1 zakje gemengde sla

In Huis

  • 6 el olijfolie
  • naar smaak peper en zout
  • 2 el bloem
  • 6 teentjes knoflook
  • 4 dl witte wijn
  • 4 dl kippenbouillon
  • 1 el citroenrasp
  • 3 blaadjes laurier
  • 4 takjes tijm
  • 2 tl venkelzaad
  • 400 gram verse tagliatelle
  • 1 el citroensap
  • naar smaak suiker
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Snij de uien fijn. Verhit de olie in een koekenpan. Bestrooi het vlees met peper en zout en haal het door de bloem. Schud de overtollige bloem eraf. Bak in kleine porties het kalfsvlees goudbruin en leg in een ovenschaal.
  3. Fruit de ui en pers 5/6 van de knoflook erbij. Bak goudgeel en doe bij het vlees. Voeg witte wijn, bouillon, citroenschil, laurierblad en de takjes tijm en het venkelzaad aan het vlees toe. Dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie en bak 1,5 uur in het midden van de oven. Haal het deksel van de pan en bak nog 45 minuten, zonder deksel.
  4. Verwijder het loof en het hart van de venkel en snij in stukjes. Hak 1 teentje knoflook fijn.
  5. Verwarm in een wok of braadpan met deksel een scheutje olie. Fruit de venkel even goed aan en doe dan de knoflook erbij. Hussel goed om, voeg een klein scheutje water toe en dek af met een deksel. Laat 15-20 minuten zachtjes gaar sudderen.
  6. Zet een pan water met zout op voor de pasta. Kook de pasta gaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Was de sla met behulp van een slacentrifuge. Maak een simpele dressing van olie, citroensap peper, zout en evt. een beetje suiker. Snij wat wilde venkel naar smaak fijn en voeg bij de sla.
  8. Check of de venkel gaar genoeg is naar je smaak. Roer het stoofvlees door de venkel en serveer met de tagliatelle en de sla.