Skip to main content

Runderstoofschotel met conchiglie en spruiten

  • Totale tijd 150 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Runderstoofvlees
  • 1 stuk(s) Uien
  • 1 stuk(s) Winterpeen
  • 4 takje(s) Peterselie
  • 400 g Verse pasta
  • 500 g Spruiten

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Olijfolie
  • naar smaak Chilipeper gedroogd
  • 2 el Bruine suiker
  • 1 el Tomatenpuree
  • 400 g Gepelde tomaten
  • 250 ml Kalfsfond (of bouillon)
  • 2 tl Gerookt paprikapoeder
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snijd het vlees in blokjes van 2x2 cm. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote braadpan met dikke bodem.
  2. 2. Bestrooi het vlees met peper en zout. Bak het vlees in kleine porties rondom bruin. Zet apart.
  3. 3. Bak in het overgebleven braadvet de ui en knoflook zachtjes 5 minuten aan. Schil de wortel m.b.v. een dunschiller en snijd in stukken van 1 cm. Voeg bij de ui en bak nog 5 minuten mee.
  4. 4. Voeg de chilipeper, suiker en tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Schenk de gepelde tomaat en runderfond erbij. Breng aan de kook en doe het aangebraden vlees terug in de pan.
  5. 5. Breng weer aan de kook. Doe het deksel op de pan. Zet op het kleinste pitje en draai het vuur laag. Laat ca. 2 uur zachtjes garen. Roer als het vlees mooi gaar is de gerookte paprikapoeder en wat gehakte peterselie erdoor.
  6. 6. Kook vlak voor het vlees helemaal gaar is de conchiglie volgens gebruiksaanwijzing. Breng een pan met water aan de kook met wat zout. Kook de spruiten hierin gaar in ongeveer 3 minuten. Serveer het vlees over de conchiglie met de spruiten ernaast.