Runderstoofvlees met aardappel-knolselderijpuree en rode kool met rozemarijn

Rund

  • Waarvan Oventijd minuten
  • Totale tijd minuten
Runderstoofvlees met aardappel-knolselderijpuree en rode kool met rozemarijn | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram runderstoofvlees
  • 1 stuks ui
  • 1000 gram Doré kruimige aardappelen
  • 700 gram knolselderij
  • 1.5 zakje rode kool

In Huis

  • 3 teen knoflook
  • boter en olie om te bakken
  • 2 el bloem
  • 4 takjes tijm
  • 3 blaadjes laurier
  • 300 ml rode wijn
  • 2 tl venkelzaad
  • 1 blokje bouillon
  • 2 tl rozemarijnnaaldjes
  • naar smaak nootmuskaat (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. NB! Haal het vlees tijdig uit de koeling. Dep het droog en leg op een bord om op kamertemperatuur te komen.
  2. Verwarm de oven op 170 graden. Snipper de ui grof. Pel de knoflook en halveer in de lengte.
  3. Verhit 100 gram boter met de 1 el olie in een braadpan die in de oven mag. NB! Heb je geen braadpan, gebruik dan een ovenschaal en dek dan écht goed af met folie.
  4. Bestrooi het vlees met peper en zout en haal het door de bloem. Bak de stukken vlees in kleine porties rondom goudbruin. Haal uit de pan en zet opzij.
  5. Bak de ui in het achtergebleven braadvet tot de ui zacht begint te worden. Voeg de knoflook toe en bak even mee. Doe het vlees terug in de braadpan of doe alles samen in een ovenschaal. Voeg de tijm, laurier, rode wijn en venkelzaad toe. Vul aan met zoveel kokend water als nodig is om het net aan onder te zetten en kruimel het bouillonblokje erbij. Zet goed afgedekt gedurende 1,5 uur in de oven. Haal na anderhalf uur de deksel van de pan. Laat nog ongeveer 20 minuten in de oven bakken. Zo krijgen de stukken vlees een mooi bruin randje en kookt de jus wat in.
  6. Zet een pan water met zout op voor de aardappels en knolselderij. Schil beide en snij in gelijke stukken. Kook in 15 minuten gaar.
  7. Verwarm de rode kool op laag vuur in een pan. Hak de rozemarijnnaaldjes fijn en voeg toe.
  8. Giet de aardappelen en knolselderij af (bewaar wat kookvocht). Stamp tot een smeuïge puree met een klont boter en als nodig wat kookvocht. Breng op smaak met peper, zout en eventueel wat nootmuskaat. Serveer de puree met het stoofvlees en de rode kool.
  9. Het stoofvlees kan je al eerder op de dag maken. Laat om het stoofvlees weer zachtjes op te warmen het niet meer aan de kook komen!