Runderstoofvlees met aardappelpuree en snijbonen

Rund

  • Waarvan Oventijd minuten
  • Totale tijd minuten
Runderstoofvlees met aardappelpuree en snijbonen | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 600 gram runderstoofvlees
  • 1000 gram Agria aardappels
  • 500 gram snijbonen
  • 1 zakje bonenkruid

In Huis

  • 4 tenen knoflook
  • 100 gram boter
  • 1 el olie
  • 2 el bloem
  • 4 takjes tijm
  • 3 blaadjes laurier
  • 300 ml witte wijn
  • 2 tl venkelzaad
  • 500 ml kokend water
  • 1 blokje bouillon
  • klontje boter (voor de puree)
  • naar smaak citroensap
icon package

Recept stappen

  1. NB! Haal het vlees tijdig uit de koeling. Dep het droog en leg op een bord om op kamertemperatuur te komen.
  2. Verwarm de oven op 170 graden. Snipper de ui grof. Pel de knoflook en halveer in de lengte.
  3. Verhit boter met de olie in een braadpan die in de oven mag.
  4. NB! Heb je geen braadpan, gebruik dan een ovenschaal en dek dan écht goed af met folie.
  5. Bestrooi het vlees met peper en zout en haal het door de bloem. Bak de stukken vlees in kleine porties rondom goudbruin. Haal uit de pan en zet opzij.
  6. Bak de ui in het achtergebleven braadvet tot de ui zacht begint te worden. Voeg de knoflook toe en bak even mee. Doe het vlees terug in de braadpan of doe alles samen in een ovenschaal. Voeg de tijm, laurier, witte wijn en venkelzaad toe. Vul aan met zoveel kokend water als nodig is om het net aan onder te zetten en kruimel het bouillonblokje erbij. Zet goed afgedekt gedurende 1,5 uur in de oven. Haal na anderhalf uur de deksel van de pan. Laat nog ongeveer 20 minuten in de oven bakken. Zo krijgen de stukken vlees een mooi bruin randje en kookt de jus wat in.
  7. Schil de aardappelen, snij in stukken en zet op in een laagje gezouten water. Kook gaar in 20 minuten.
  8. Zet een grote pan met een laagje gezouten water voor de snijbonen.
  9. Verwijder de steeltjes van de snijbonen en snij ze in stukjes van ca. 2 cm. Voeg bij het kokende water en kook beetgaar in 6-8 minuten vanaf dat het water weer kookt.
  10. Giet de aardappels af (bewaar een kommetje kookvocht!) en stamp fijn. Gebruik kookvocht en wat boter om de puree smeuïg te maken. Breng op smaak met zout en peper. Zet de puree op een laag vuurtje en breng op smaak met peper en zout.
  11. Giet de snijbonen af en meng er een goede klont boter, peper, zout en als je dat hebt een kneepje citroensap door, samen met het bonenkruid.
  12. Serveer het stoofvlees, met de puree en snijbonen.
  13. Het vlees kan je al eerder op de dag maken.