Runderstoofvlees met groentepuree

Rund

  • Waarvan Oventijd minuten
  • Totale tijd minuten
Runderstoofvlees met puree | Maaltijdbox recepten

Ingredi├źnten

In De Krat

  • 100 gram peen
  • 500 gram runderstoofvlees
  • 300 gram knolselderij
  • 300 gram bataat
  • 600 gram aardappel
  • 20 gram peterselie

In Huis

  • 2 stuks ui
  • 4 tenen knoflook
  • 100 gram boter
  • olie om te bakken
  • 2 el bloem
  • 4 takjes tijm
  • 3 blaadjes laurier
  • 300 ml witte wijn
  • 2 tl venkelzaad
  • 500 ml kokend water
  • 1 blokje bouillon
  • klont boter
  • naar smaak olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. NB! Haal het vlees tijdig uit de koeling. Dep het droog en leg op een bord om op kamertemperatuur te komen.
  2. Stoofvlees (stap 2-7): Verwarm de oven op 170 graden. Snij de peen in grote stukken. Snipper de ui grof. Pel de knoflook en halveer in de lengte.
  3. Verhit 100 gram boter met de 1 el olie in een braadpan die in de oven mag.
  4. NB! Heb je geen braadpan, gebruik dan een ovenschaal en dek dan ├ęcht goed af met folie.
  5. Bestrooi het vlees met peper en zout en haal het door de bloem. Bak de stukken vlees in kleine porties rondom goudbruin. Haal uit de pan en zet opzij.
  6. Bak de ui in het achtergebleven braadvet tot de ui zacht begint te worden. Voeg de knoflook en peen toe en bak even mee. Doe het vlees terug in de braadpan of doe alles samen in een ovenschaal. Voeg de tijm, laurier, Witte wijn en venkelzaad toe. Vul aan met zoveel kokend water als nodig is om het net aan onder te zetten en kruimel het bouillonblokje erbij. Zet goed afgedekt gedurende 1,5 uur in de oven. Haal na anderhalf uur de deksel van de pan. Laat nog ongeveer 20 minuten in de oven bakken. Zo krijgen de stukken vlees een mooi bruin randje en kookt de jus wat in.
  7. Bovenstaande stappen kan je al eerder op de dag uitvoeren. Laat om het stoofvlees weer zachtjes op te warmen het niet meer aan de kook komen!
  8. Aardappel-knolselderij-bataatpuree (stap 9+10) : Schil de knolselderij, bataat en aardappelen en snij in blokken. Zet op in gezouten water. Breng aan de kook voor ca. 10 minuten tot alles gaar is.
  9. Stamp zo fijn mogelijk met een klont boter en maak goed op smaak met peper en zout en evt. olijfolie extra vierge.
  10. Snij de peterselie fijn en strooi over de puree. Serveer met het stoofvlees.