Runderworst met gebakken aardappeltjes en geroerbakte snijbiet en paprika
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 1000 gram Nicola aardappelen
- 1 stuks ui
- 4 stuks runderworst Limousin
- 2 stuks gele paprika
- 200 gram snijbiet
In Huis
- klont boter
- olie om te bakken
- 1 tl paprikapoeder
- 2 teentjes knoflook
- naar smaak mayonaise (optioneel)
Recept stappen
- Was de aardappels en snij met schil in blokjes. Verwarm de boter en een scheutje olie in een afdekbare wok. Bak de aardappeltjes stevig aan. Dek af en laat ca. 10 minuten gaar stoven. Prik om te kijken of ze beetgaar zijn, draai het vuur hoog en bak nog ca. 5 minuten tot bruin. Bestrooi met de paprikapoeder.
- Snij de ui in halve ringen. Smelt een klontje boter met wat olie in een koekenpan en bak daarin de ui zachtjes totdat ze bruint.
- Bak intussen de worsten zachtjes om en om bruin en gaar in ca. 15 minuten.
- Snij intussen de paprika in blokjes. Voeg bij de uien en bak mee totdat beide zacht en wat bruin zijn.
- Snij de stengels van de snijbiet in stukjes en het blad in repen. Hak de knoflook fijn. Voeg de stengels en knoflook bij de paprika en ui en na een minuut of 2 het blad.
- Roerbak nog even kort totdat het blad is geslonken. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de groenten met de aardappels en worst en eventueel wat mayonaise.