Saag paneer met raapsteel en venkel

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Crisp 2024 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 1 zakje raapsteel
  • 2 stuks venkel
  • 1.5 stuks ui
  • 10 gram gember
  • 1 stuks groene peper
  • 2 pakje paneer

In Huis

  • olie om te bakken
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 2 gram garam masala
  • 2 teentje knoflook
  • 0.5 tl zout (voor de paneer)
  • 2 tl kerriepoeder
  • 225 ml kokosmelk
  • kneepje citroensap (uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Was de raapstelen en verwijder de worteltjes (niet de steeltjes!) als die er zijn. Snij de raapsteel grof. Verhit olie in de wok of hapjespan en bak de raapstelen 2 minuten.
  2. Haal de raapsteel uit de pan. Druk de raapsteel uit in een zeef zodat al het vocht eruit is.
  3. Verwijder het loof en kontje van de venkel. Snij in dunne parten. Snipper de ui en rasp de gember. Snij de groene peper in ringen (laat de zaadlijsten zitten als je van extra pittig houdt).
  4. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Verhit olie in de wok of hapjespan en voeg de venkel, ui en garam malasa toe. Fruit 5 minuten op laag vuur. Pers de knoflook en voeg toe. Bak de gember, peper en ui kort mee.
  6. Snij de paneer in blokjes van max. 1 cm. Hussel in een mengkom met het zout en kerriepoeder. Bak in een koekenpan de blokjes op hoog vuur in voldoende olie bruin. Schep af en toe om.
  7. Voeg de raapsteel toe aan de wok of hapjespan en bak even mee. Voeg de kokosmelk en paneer toe en warm op. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.
  8. Serveer de saag paneer met rijst.