Saganaki van Hollandse 'feta' met tomaatjes, roodlof, smeuïge aardappelpuree en spinazie

Vegetarisch

  • Waarvan Oventijd minuten
  • Totale tijd minuten
Saganaki van Hollandse 'feta' met tomaatjes, roodlof, smeuïge aardappelpuree en spinazie | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 kilo Frieslander kruimige aardappelen
  • 1 stuks banaansjalot
  • 4 stronkjes roodlof
  • 300 gram Hollandse 'feta'
  • 1 stuks citroen
  • 2 el kappertjes
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 200 gram spinazie

In Huis

  • 120 ml olijfolie (mild)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde tijm
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Schil de aardappelen, snij in stukken en zet op in een laagje gezouten water. Kook gaar in 20 minuten.
  3. Snij de sjalot in partjes. Verwijder het kontje van de roodlof en snij in kwarten, laat het hart zitten.
  4. Snij de 'feta' zo dat je één stuk per persoon hebt. Leg in het midden van een ovenschaal. Giet de olijfolie eromheen, samen met het sap van de citroen. Leg de uitgeknepen citroen helft(en) erbij in de schaal. Verdeel de kappertjes, knoflook (gekneusd in de schil) en roodlof rondom de feta. Stop de stukjes sjalot ertussen en leg de tomaatjes erbij. Besprenkel met nog wat olijfolie en bestrooi met gedroogde oregano, gedroogde tijm en peper uit de molen.
  5. Bak de 'feta' ongeveer 20 minuten in de oven, tot de olie bubbelt en alles er lekker uitziet. Zet op het laatst eventueel nog een minuut of 5 de grill aan zodat de feta nog wat bruiner wordt.
  6. Giet de aardappels af (bewaar een kommetje kookvocht!) en stamp fijn. Gebruik kookvocht en wat olie uit de ovenschotel om de puree smeuïg te maken. Breng op smaak met zout en peper. Zet de puree op een laag vuurtje en roer de spinazie erdoor tot het geslonken is. Serveer bij de saganaki.