Skip to main content

Salade coeur de boeuf met geitenkaas, spiegelei en gebakken aardappels

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 krop(pen) Eikenbladsla
  • 3 stuk(s) Coeur de boeuf tomaten
  • 200 g Buche fraiche geitenkaas
  • 4 stuk(s) Eieren
  • 500 g Krieltjes
  • naar smaak Munt + Peterselie

In Huis

  • 6 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el Witte wijnazijn
  • 1 tl Mosterd
  • 1 tl Zout
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Borstel de krieltjes schoon en kook ze net aan gaar in een pan met water en zout.
  2. Leg wat sla op een grote platte schaal. Snij de tomaten in plakken en leg op de sla. Brokkel er wat geitenkaas over. Hak de munt en peterselie fijn en strooi over de tomaten en kaas. Meng een dressing van de olijfolie, azijn, mosterd, peper en zout. Giet over de groenten en kaas.
  3. Giet de aardappels af. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de krieltjes goudbruin.
  4. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak 4 spiegeleieren. Bestrooi met peper en zout. Serveer samen met de salade en de gebakken eieren.