Salade met gegrilde groene asperges en pesto
Vegetarisch, Vegan
- Totale tijd minuten
![Quinoa-boerenkool-geitenkaassalade | Maaltijdbox recepten](https://dekrat.imgix.net/uploads/images/De_Krat_20181129-10842-Vega-Gemak.jpg?auto=compress%2Cformat&crop=focalpoint&fit=crop&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=480&q=50&w=960&s=9d5b3ef99338b018f6ee59a91cbad00e)
Ingrediënten
In de box
- 400 gram groene asperges
- 50 gram mizuna
- 2 tomaten
- landbrood naar smaak
In Huis
- 3 el olijfolie (extra vierge)
- 1 el citroensap
- 1 tl mosterd
- 1 mespunt suiker
- 4 el pesto
Recept stappen
- Snij een stukje van de onderkant van de asperges en kook ze 5 minuten in water met zout. Giet ze af en laat ze goed uitlekken op een droge schone theedoek. Bestrijk met wat olijfolie en grill ze om en om in 4 minuten helemaal gaar en met mooie bruine streepjes.
- Meng de olijfolie, het citroensap, de mosterd en de suiker voor de dressing. Meng de mizuna met de dressing en verdeel over 4 borden. Snij de tomaten in stukjes. Verdeel de gegrilde asperges en de tomaat over de sla. Schep er wat pesto over.
- Serveer met wat brood.