Skip to main content

Salade met gegrilde groene asperges en pesto

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram groene asperges
  • 50 gram mizuna
  • 2 tomaten
  • landbrood naar smaak

In Huis

  • 3 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 el citroensap
  • 1 tl mosterd
  • 1 mespunt suiker
  • 4 el pesto
icon package

Recept stappen

  1. Snij een stukje van de onderkant van de asperges en kook ze 5 minuten in water met zout. Giet ze af en laat ze goed uitlekken op een droge schone theedoek. Bestrijk met wat olijfolie en grill ze om en om in 4 minuten helemaal gaar en met mooie bruine streepjes.
  2. Meng de olijfolie, het citroensap, de mosterd en de suiker voor de dressing. Meng de mizuna met de dressing en verdeel over 4 borden. Snij de tomaten in stukjes. Verdeel de gegrilde asperges en de tomaat over de sla. Schep er wat pesto over.
  3. Serveer met wat brood.