Skip to main content

Salade met gepocheerde leng

Vis

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Sperziebonen
  • 2 struik(en) Witlof
  • 75 g Rucolamelange
  • 4 stuk(s) Lengfilet
  • 1 el Karnemelk
  • 1 stuk(s) Sjalot
  • 2 takje(s) Dragon

In Huis

  • 200 g Cherrytomaatjes
  • 750 ml Visbouillon
  • 3 el Mayonaise
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snij de sperziebonen aanstukken en kook ze beetgaar in water met wat zout.
  2. 2. Snij de witlof fijn en meng met de rucola. Halveer de tomaatjes en meng door de sla. Laat de sperziebonen afkoelen en leg ze erbij.
  3. 3. Breng de bouillon aan de kook en leg de lengfilets erin. Draai het vuur laag zodat het vocht tegen de kook aan blijft. Laat 8 minuten pocheren.
  4. 4. Meng de mayonaise en karnemelk. Snipper het sjalotje zeer fijn en meng door de mayonaise. Knip wat blaadjes dragon erboven en roer door. Breng op smaak met peper en zout.
  5. 5. Leg de lengfilets op de salade en schenk er wat van de dressing overheen.
  6. <br>Tip: ook lekker met gebakken aardappelen erbij!