Salade met gerookte kip, spinazie, peer en knapperige croutons

Snel klaar, Lunch, Bijgerecht

  • Waarvan Oventijd minuten
  • Totale tijd minuten
Gepofte biet met geitenkaas en walnoten  | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 8 sneetjes landbrood
  • 2 stronkje roodlof
  • 400 gram spinazie
  • 2 stuks peer
  • 400 gram gerookte kippendij

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 el mosterd
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 2 el milde olijfolie
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak de croutons. Snij de sneetjes brood in dobbelsteentjes en hussel in een kom met flink olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10-15 minuten in de oven goudbruin en knapperig.
  3. Maak de vinaigrette. Meng de mosterd, witte wijnazijn, olijfolie extra vierge en milde olijfolie in een grote slabak. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verwijder het hart van de roodlof en snij in dunne reepjes. Meng samen met de spinazie in de slabak met de vinaigrette.
  5. Schil en halveer de peer. Verwijder het klokhuis en snij de peer in reepjes. Snij de kippendij in blokjes.
  6. Meng de peer en kippendij samen met de spinazie en roodlof. Verdeel de croutons als de rest gemixt is over de salade.