Skip to main content

Salade met portobello en gebakken krieltjes

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Krieltjes
  • 3 stuk(s) Lente-ui
  • 1 cm Gember
  • 4 stuk(s) Portobello
  • 2 zakje(s) Mosterdbladsla

In Huis

  • 3 el Zonnebloemolie
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 3 el Sojasaus
  • 1 el Citroensap
  • 1 tl Chinees vijfkruidenpoeder
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Kook de krieltjes 10 minuten voor tot beetgaar. Halveer ze. Verhit 1 eetlepel van de zonnebloemolie in een grote koekenpan en bak hierin de krieltjes bruin en gaar.
  2. 2. Snij de lente-ui in ringetjes. Hak de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Veeg de portobellos schoon met keukenpapier en snij ze in dikke plakken.
  3. 3. Verwarm de rest van de olie in een koekenpan en bak de lent-ui en gember een halve minuut aan. Voeg de portobello toe en roerbak 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut.
  4. 4. Schenk de sojasaus en het citroensap in de pan en voeg het vijfkruidenpoeder toe. Schep om. Breng het geheel op smaak met wat peper.
  5. 5. Verdeel de sla over vier borden en schep er de portobello over.
  6. Serveer met de gebakken aardappeltjes