Salade met sticky tempeh

Vegan

  • Totale tijd minuten
Salade met sticky tempeh | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 4 kropjes little gem sla
  • 0.5 stuks ui
  • 1 stuks peen
  • 2 stuks rode puntpaprika
  • 2 stuks roodlof
  • 2 stuks lente-ui
  • 2 pakjes tempeh

In Huis

  • olie om te bakken
  • 4 el ketjap asin of sojasaus
  • 0.5 tl sesamolie
  • 1 el sambal manis of badjak
icon package

Recept stappen

  1. Snij de little gem sla in repen en was met behulp van een slacentrifuge.
  2. Snij de ui in dunne ringetjes en de peen, paprika en roodlof en lente ui in dunne ringetje.
  3. Snij de tempeh in reepjes van 2 bij 1 cm. Verwarm een goede laag olie in een koekenpan en bak de tempeh (eventueel in meerdere porties) rondom bruin. Laat uitlekken op keukenpapier en giet het meeste van de olie uit de pan.
  4. Verwarm de ketjap asin (of sojasaus), 1 el water (bij 4p), sesamolie en de sambal in de tempehpan. Roer even door en doe de tempeh weer terug. Schep om en draai het vuur zacht.
  5. Serveer de sla en gesneden groenten met de sticky tempeh.