Salade niçoise met tonijn van Fish Tales

Vis, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Salade Nicoise met tonijn van Fish Tales | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 3 blikje tonijn
  • 0.5 stuks rode ui
  • 600 gram Nicola aardappelen
  • 4 stuks eieren
  • 500 gram sperziebonen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 2 kropjes little gem sla

In Huis

  • 2 tl (Dijon) mosterd
  • 4 el witte wijnazijn
  • 1 teentje knoflook
  • scheut olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Laat de tonijn uitlekken, vang de olie op!
  2. Maak een dressing van de tonijnolie, mosterd en azijn. Pers de knoflook erbij en breng op smaak met peper en zout. Snij de rode ui in zo dun mogelijke ringen en meng door de dressing. Zet even weg.
  3. Schil of was de aardappels en snij in stukken van ca. 3 cm. Zet op in ruim gezouten water. Leg de eitjes erbij als het water kookt en kook nog 7 minuten. Zet ook een pan met laagje water en zout op voor de boontjes.
  4. Verwijder de steeltjes van de boontjes (het puntje kan je laten zitten) en halveer. Kook vanaf dat het water kookt ca. 6 minuten totdat ze beetgaar en nog een beetje knapperig zijn. Giet en spoel koud af.
  5. Snij de bleekselderij (liefst de lichtgroene stelen die wat meer aan de binnenkant zitten) in dunne plakje. Halveer de cherrytomaatjes.
  6. Spoel de aardappels en eitjes goed af met koud water. Pel en halveer de eitjes.
  7. Doe de warme aardappels en sperziebonen in een schaal en meng de dressing erdoor.
  8. Snij de little gem in reepjes.
  9. Meng de bleekselderij, tomaatjes, little gem sla, tonijn en ei voorzichtig door de aardappels. Schenk er nog een goede scheut olijfolie extra vierge over en serveer.