Skip to main content

Salade nicoise

Vis

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Cherrytomaatjes
  • 10 stuk(s) Krieltjes
  • 200 g Sperziebonen
  • 1 krop(pen) Botersla

In Huis

  • 4 stuk(s) Eieren
  • 2 blikje(s) Tonijn (op olie)
  • 1 tl Dijonmosterd
  • 2 el Citroensap
  • 1 teen Geperste knoflook
  • 8 stuk(s) Ansjovis
  • 2 el Zwarte olijven
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Kook de eieren hard in ca 10 minuten in kokend water. Snij in kwarten. Was de cherry tomaatjes en halveer.
  2. Kook de krieltjes ook ca 10 minuten totdat ze beetgaar zijn (dit kan eventueel in dezelfde pan) en spoel af met koud water.
  3. Blancheer de sperziebonen in kokend water ca 5 minuten totdat ze beetgaar en nog een beetje knapperig zijn.
  4. Laat de tonijn uitlekken boven een kommetje. Meng de mosterd en het citroensap door deze olie met een uitgeperste knoflookteen tot een romige dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Was de sla en doe in een platte schaal. Verdeel de eieren, krieltjes, sperziebonen, tomaatjes, tonijn, ansjovis en olijven over de sla en giet de dressing erover heen.
  6. Lekker met een snee brood.