Skip to main content

Salade nicoise met bonen en paprika

Vis

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g krieltjes
  • 300 g sperziebonen
  • naar smaak peper en zout
  • 1 krop(pen) rode eikenblad sla
  • 1 stuk(s) rode paprika

In Huis

  • 4 stuk(s) eieren
  • 1 blikje(s) ansjovis
  • 2 blikje(s) tonijn (op olie)
  • 4 el olijfolie
  • 1 el citroenrasp
  • 1 teentje(s) geperste knoflook
  • 1 tl Dijonmosterd
  • 100 g olijven
icon package

Recept stappen

  1. Halveer de krieltjes, maak de bonen schoon en halveer deze ook.
  2. Kook de bonen met een beetje zout samen met de eieren en de krieltjes ca. 7 minuten: de bonen en krieltjes gaar, de eieren net hard. Giet af in een vergiet en spoel onder de koude kraan af, laat vervolgens uitlekken.
  3. Giet de ansjovis en tonijn af.
  4. Maak een dressing van olijfolie, citroensap, uitgeperste knoflook, mosterd, zout en peper.
  5. Was de eikenblad sla, verwijder de lelijke bladeren en snij de bladeren in grove repen. Verdeel de sla over een platte schaal en druppel de helft van de dressing erover.
  6. Pel de eieren en snij ze in parten.
  7. Rangschik bonen, krieltjes, eieren, paprikarepen en tonijn op een mooie manier op de schaal. Giet de rest van de dressing erover en garneer met de groene of zwarte olijven en reepjes ansjovis.
  8. <br>Tip: Lekker met een stuk brood.