Skip to main content

Salade Nicoise met visvrije tonijn

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Nicola aardappelen
  • 4 stuk(s) Eieren
  • 2 bakje(s) Pruimtomaatjes
  • 600 g Sperziebonen
  • 1 zakje(s) Gemengde sla
  • 100 g Olijven
  • 2 pakje(s) Visvrije tonijn

In Huis

  • 2 tl Dijonmosterd
  • 2 el Citroensap
  • 4 el Olijfolie
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op, je hebt vaker gemengde sla nodig deze week.
  2. 1. Schil de aardappels en snij in stukken van plm 3 cm. Zet een pan op met water en zout met de aardappels en de eitjes. Vanaf het moment dat het water kookt laat je de aardappels ongeveer 10 minuten zitten en de eitjes haal je er na circa 4 minuten uit. Zet ook een pan met water en zout op voor de boontjes.
  3. 2. Laat de eieren schrikken, pel en snij in kwarten. Was de cherrytomaatjes en halveer. Spoel de aardappels af met koud water als ze gaar zijn.
  4. 3. Haal de steeltjes van de boontjes (het puntje kan je laten zitten) en halveer ze. Blancheer ze in het kokend water ca. 6 minuten totdat ze beetgaar en nog een beetje knapperig zijn.
  5. 4. Pers de knoflook. Klop de mosterd en het citroensap met de geperste knoflook door een beetje olie tot een romige dressing. Breng op smaak met peper en zout en evt. een klein beetje suiker.
  6. 5. Was de sla en doe in een platte schaal. Verdeel de eieren, aardappels, sperziebonen, tomaatjes, olijven en visvrije tonijn over de sla en giet de dressing erover heen.