Skip to main content

Salade van Chinese kool, wortel, gebakken tofu en verse gemberdressing

Vegetarisch

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 plak(ken) tofu
  • 1 cm gember
  • 500 g chinese kool
  • 4 stuk(s) wortel

In Huis

  • om te frituren plantaardige olie
  • 60 ml limoensap
  • 4 el vissaus
  • 2 tl suiker
  • 50 g pinda gezouten
  • 1 stuks rode peper
  • 10 g gebakken uitjes
  • 6 takjes koriander
icon package

Recept stappen

  1. Verhit een laagje plantaardige olie in een diepe koekenpan. Snij de plakken tofu diagonaal doormidden en frituur deze lichtbruin en knapperig in de hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout.
  2. Schil en rasp de gember en meng met het limoensap, de vissaus en de suiker tot een dressing. Zet koel weg.
  3. Hak de pinda's grof. Verwijder het zaad uit de rode peper en hak in stukjes.
  4. Snij de Chinese kool in heel dunne reepjes, liefst met een mandoline. Snij de wortel julienne m.b.v. een juliennesnijder. Meng de groenten in een grote schaal en schep er de dressing door. Strooi er de koriander, gefruite uitjes, pinda's en rode peper over.
  5. <br>Tip: Maak er een vullende maaltijd van met wat extra rijst.