Skip to main content

Salade van chioggiabietjes, sinaasappel en burrata met wortelsoep

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Meerzaden bol
  • 700 g Winterpeen
  • 1 el Gember
  • 1 stuk(s) Ui
  • 1 stuk(s) Sinaasappel
  • 40 g Pompoenpitten
  • 200 g Gemengde sla
  • 100 g Chinese kool
  • 300 g Chioggia bieten
  • 2 bol(len) Burrata
  • 1 stuk(s) Lente-ui
  • 3 takje(s) Peterselie

In Huis

  • 1 teen Knoflook
  • 1 tl Kerriepoeder
  • 2 blokje(s) Groentebouillon
  • 2 liter Water
  • 3 el Olijfolie
  • 2 el Balsamicoazijn
  • 1 tl Honing
  • 1 teentje(s) Geperste knoflook
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt 2 x bietjes, peterselie, Chinese kool, gember en 3 x lente-ui nodig deze week.
  2. 1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bak het brood in 12-15 minuten af.
  3. 2. Boen de winterpeen schoon en snij in stukken. Rasp de gember en snipper de ui.
  4. 3. Verwijder het velletje van de knoflook en kneus die. Fruit de ui in een soeppan, en voeg wanneer glazig de gember, gekneusde knoflook, winterpeen en kerriepoeder toe. Roer 2 minuutjes om en voeg dan kokend water en bouillonblokje(s) toe. Kook in circa 10-15 minuten gaar.
  5. 4. Maak de dressing. Meng de olie, balsamico azijn, de honing, de geperste knoflook, peper en zout. Rasp de schil van de sinaasappel. Doe 1 tl bij de dressing en bewaar de rest (ca. 1 el) voor de soep.
  6. 5. Bak de pompoenpitten in een droge koekenpan, blijf erbij, het kan snel aanbranden.
  7. 6. Was de gemengde sla met behulp van een slacentrifuge. Snij de Chinese kool zo fijn mogelijk. Schil de chioggiabieten en snij in zo dun mogelijke plakjes, bijv. met een mandoline of kaasschaaf. Schil de sinaasappel en maak (halve) partjes. Schik alles samen op een mooie grote schaal. Scheur de burrata in stukken en leg erbij. Snij de lente-ui fijn en strooi over de salade.
  8. 7. Maak de soep af: pureer glad met een staafmixer en voeg de rest van de sinaasappelrasp toe. Garneer de soep met wat peterselie.
  9. 8. Verdeel op het laatst de pompoenpitten en de dressing over de salade en serveer met het brood en de soep.