Skip to main content

Salade van flowersprouts, adukibonen en aardpeerchips met aardpeersoep en brood (V)

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Aardpeer
  • 200 g Aardappelen
  • 250 g Flowersprouts
  • 1 stuk(s) Brood
  • 2 tl Citroenrasp
  • 70 g Pecorino
  • 2 blikje(s) Adukibonen

In Huis

  • 600 ml Water
  • 1 blokje(s) Groentebouillon
  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • besprenkelen Olijfolie
  • 2 el Witte wijnazijn
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt vaker aardappel en pecorino nodig deze week.
  2. 1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  3. 2. Schil 2/3 (!) van de aardperen en snij in stukjes. Schil ook de aardappel en snij in stukjes. Kook in 15 minuten gaar in het water en het bouillonblokje.
  4. 3. Boen de rest van de aardperen schoon en snij met een groot scherp mes in zo dun mogelijke plakjes (of gebruik een mandoline). Doe in een mengkom en besprenkel met olijfolie. Schud om zodat alles goed bedekt is. Spreid de plakjes ruim uit op een met bakpapier bedekte bakplaat en schuif gedurende totaal 20 minuten in de oven (zet een wekker voor 10 minuten).
  5. 4. Breng een laagje gezouten water aan de kook. Snij intussen een heel klein stukje van het onderkantje van elke flowersprout (zodat er geen blaadjes los komen) en kook in 3-4 minuten beetgaar. Giet en spoel af met koud water, dan blijven ze mooi groen van kleur.
  6. 5. Doe na 10-12 minuten het brood erbij in de oven. Check de aardpeerchips, hussel zo nodig om.
  7. 6. Rasp de schil van de citroen. Pureer de soep. Maak op smaak met eventueel nog wat zout.
  8. 7. Maak de dressing. Rasp de pecorino. Mix met een staafmixer de olijfolie, witte wijn azijn, citroenrasp en 1/3de (!) van de pecorino tot een gladde dressing. heb je nog wat yoghurt? Dan is een eetlepeltje lekker hier. Maak op smaak met peper en zout.
  9. 8. Giet en spoel de adukibonen af. Meng de dressing met de adukiboontjes en de flowersprouts en drapeer op een schaal. Strooi de aardpeerchips erover heen en garneer met de rest van pecorino, geraspt of in schaafsels. Serveer de soep en het brood (lekker met een boter!) erbij.