Skip to main content

Salade van gegrilde groenten en kip

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Kippendijen
  • 1 stuk(s) Aubergine
  • 1 stuk(s) Courgette
  • naar smaak Verse kruiden (gehakt)
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 250 g Tomaten
  • 1 blikje(s) Boterbonen
  • naar smaak Brood

In Huis

  • naar smaak Olijfolie (om in te smeren)
  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 el Citroensap
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verhit de grillpan. Leg de kippendijen onder een stuk plastic huishoudfolie. Plet de kippendijen voorzichtige een beetje met een vleesklopper, een zwaar hakmes of de deegroller. Zorg dat ze overal even dik worden. Smeer in met een beetje olijfolie en bestrooi met zout en peper. Grill de kippendijen om en om gaar in ca. 10 minuten. Zorg dat je mooie grillstrepen krijgt.
  2. 2. Snijd de aubergine in plakken van een 1/2 cm dik en de courgette in plakken van 1 cm dik. Bestrijk met wat olijfolie. Verhit de grillpan en bak de groenten in ongeveer 8 minuten om en om gaar en met mooie grillstrepen.
  3. 2. Klop een dressing van de olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
  4. 3. Trek of snij de gegrilde kip in stukken. Snij de tomaten in stukken. Laat de bonen uitlekken. Hak de verse kruiden en de ui fijn. Meng de dressing, de verse kruiden, tomaten en bonen met de kipreepjes. Schep de gegrilde groenten er door en serveer met stukjes brood.